Sohbete Bağlan


kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın.
gay sohbet

En iyi sohbet siteleri - Tatli.net


En iyi sohbet siteleri için sayfamızda kalmaya devam edin, çünkü en iyisindesiniz. Tatli.net mirc sohbet aleminin en eskilerinden olduğu ve kaliteden hiçbir zaman ödün vermediği için bu kategoriye alınmayı başarmıştır.

En iyi chat sitesi ve en kaliteli sohbet siteleri olarak parmakla işaret edilen sayfada doyasıya sohbet ederken Sohbet hakkında diğer bilgileri de edinebilirsiniz.

en-iyi-sohbet-siteleri

Sohbet Paragrafı Yazma
Sohbet Nedir?

            Bir diğer anlamı söyleşi  olan sohbet kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Sohbet kelimesi iki anlam taşımaktadır. İlk olarak, arkadaşlık-yarenlik olarak bilinirken bir diğer anlamı konuşma, görüşme, birden fazla kişinin bir araya gelerek söyleşme anlamını taşımaktadır. Bir diğer yandan bir makale karşılıklı konuşma havasında, senli benli bir dil ile yazılırsa sohbet (söyleşi) adını alır. Sohbet yazılarına eski zamanlarda musahabe  ismi de verilmekteydi.

Sohbetin Özellikleri Nedir?

            Bu tür yazılarda samimiyet esas olup daha çok gazete ve dergi yazıları örnek gösterilebilir. Yazar, kendi düşüncesini hiç bir zaman okuyucusuna kabul ettirme eğiliminde bulunmaz ve sohbet paragrafında daha çok kişisel fikri ön plandadır. Paragrafında daha çok malzeme olarak kullandıkları ise anılar ve fıkralardır. Yazar, sohbet paragrafında günlük olaylar içerisinden seçtiği konularını kaleme alırken mutlaka özenti bir yazı yazmaktan kaçınmak durumundadır. Sohbet, makaleye benzer bir yazı türüyken üslup yönüyle makaleden ayrılır. Makale türü konu, tez ve savunma amacı ile kaleme alınırken sohbet türü daha çok yazar ve okuyucu arasında karşılıklı konuşma havası içinde daha sıcak bir dil ile yazılır. Üstelik sohbet daha genel ya da günlük sanat olaylarıdır.

Türk Edebiyatı’ndan Örnekler

            Sohbet türünün Türk Edebiyatı’ndaki önemli temsilcilerine örnek olarak Ahmet Rasim’in, Ramazan Sohbetleri, Nurullah Ataç’ın, Karalama Defteri, gibi kaleme alınan eserler örnek verilir. Cenap Şehabettin, Hasan Ali Yücel ve Attila İlhan gibi yazarlarımızda bu türde eserler vermişlerdir.



Bir cevap bırakın.